zaterdag 4 december 2010

De heksenjacht op Wikileaks

Er is een ware heksenjacht geopend op wikileaks en zijn woordvoerder Julian Assange.
Maar wat moeten we hier van geloven?

Erg opvallend is het wel, dat er sinds enkele maanden steeds nieuwe berichtgeving is over wikileaks. Over de Amerikaanse overheid die op de site jaagt, andere regeringen die niet willen hebben dat wikileaks vanuit hun land word gehost, steeds maar nieuwe lekken die zouden moeten aan tonen hoe verkeerd de overheden bezig zijn en allerhande aanklachten die opduiken tegen Julian Assange.

Maar wat is nu het probleem denk ik dan maar.
Wikileaks bevat tot nu toe met name informatie die precies in het straatje van de Amerikaanse overheid past. De zo genaamde lekken waar over bericht word zijn allemaal documenten die maar weer eens bevestigen dat Amerika het helemaal niet zo slecht doet met oorlogje voeren.
Dat Amerika gelijk had over het binnen vallen van Irak en Afganistan. En berichtgevingen die ons bang moeten maken voor Iran en Noord Korea.

Op wikileaks zelf kan je geen enkel document lezen, je moet alles downloaden. Vreemd voor een site die corruptie en misstanden wil blootleggen. Zet dan alle documenten voor iedereen toegankelijk op je site, dan kunnen we zelf oordelen en hoeven we niet naar de media voor informatie. Want deze media wil heel graag dat je luistert naar wat zij te vertellen hebben over documenten op wikileaks.

Wat ook vreemd is is dat je het zo gemaande verzekeringslek op je computer moet downloaden. Dit is niet leesbaar maar word dit pas al Julian Assange iets overkomt.
Eh echt niet dat we dat op onze pc zetten. Voor het zelfde geld word dit document geactiveerd en kan Amerika ineens zien wat je op je pc uitvoert en word je op de wanted lijst gezet omdat je tegen Amerika bent en er eventueel gedachten op na houd die Amerika storend kan vinden.

Is wikileaks dan weer een nieuwe manier voor Amerika om nieuwe oorlogen te gaan starten? De Amerikaanse overheid geloven we niet meer. Die hebben in Irak wel laten zien dat hun verhaaltje niet klopte. Er werden geen massa vernietigingswapens gevonden. Toch viel Amerika Irak binnen. Velen onschuldige doden en veel geld verkwisting later presenteerde men met trots Sadam Hoessein. "We've got him" klonk het op alle media, Sadam had zich opgehouden in een ondergronds hol. Sadam werd opgehangen en dat werd wereldwijd goedgekeurd, eindelijk waren we van die enge man verlost. Maar die massa vernietigingswapens hebben ze niet getoond, waarom niet? Omdat ze er waarschijnlijk niet waren. Waarom wilde Amerika Sadam dan zo graag hebben? Misschien vanwege de golfoorlog? Sadam kwam toen tenslotte aan de kostbare olievelden in Koeweit dat mag niet die olie is van Amerika.

Wie herinnerd zich niet de vliegtuigen die de twintowers invlogen? De wereld in rep en roer, voor Amerika een nieuwe reden tot oorlog.

Amerika is gewoon een natie die niet zonder oorlog kan. Heel de economie van Amerika draait op oorlogje spelen. Er zit nooit meer dan 10 jaar tussen de ene en de volgende oorlog. Wat dat betreft is Amerika dus letterlijk overtijd aan het raken. In 2001 is de hetze tegen Afganistan gestart en in 2003 die tegen Irak. Dus 2011 zou een nieuwe oorlog moeten kunnen rechtvaardigen. Tegen wie? Iran lijkt een goede kandidaat, de campagne is tenslotte al gestart. Iran zou atoombommen hebben, nou en die heeft Amerika zelf ook dus wat is het probleem? Iran onderneemt geen enkele actie jegens andere landen om deze eventueel te gaan gebruiken. Toch vind Amerika het niet pluis.

Misschien dat we het eens anders moeten gaan bekijken. Amerika wil graag baas spelen. Dat hebben ze altijd al gewild en altijd al gedaan. Dus maken ze andere landen bang om met hen mee te doen. Dan is het namelijk niet alleen Amerika die de boosdoener is maar alle landen samen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten