donderdag 23 september 2010

Dat zouden wij ook eens moeten doen

Een dag van stakingen in Frankrijk, de bonden hebben 24 uurs stakingen afgeroepen die het openbare leven hard gaan treffen. Of het altijd werkt is de vraag maar je maakt wel je punt duidelijk als volk zijnde. In Griekenland net zo, men werkt daar op halve snelheid in vergelijking met hier, gaat met 50 met pensioen eigenlijk een luizenleventje dus. Maar zodra de Griekse regering ook maar iets wil bezuinigen leggen de Grieken alles plat.

Zouden we hier toch ook eens moeten doen. Gewoon massaal als Nederlands volk een week lang alles lam gooien als de regering weer een of andere idioterie door onze strot wil douwen.

Zo als nu met het internet. De regering heeft besloten dat er een blokkade komt op bepaalde sites. Welke sites en op wat voor content die blokkade gegeven zal worden is een groot geheim. We zullen er maar vanuit gaan dat Wikileaks een van de eerste sites zal zijn, want die kunnen de regering aardig in de problemen brengen als ze stukken publiceren waar het volk echt niet van op de hoogte mag zijn.

Rekening rijden, ja natuurlijk, man wat een onzin. Het gaat niet om die paar extra centen, het gaat erom dat de regering ten aller tijde kan nakijken waar Pietje of Klaasje is geweest. Want die extra inkomsten die hebben ze wel uit de accijns en de belasting van de benzine. Bovendien, rekeningrijden gaat een duur grapje worden om in te voeren. Elke auto moet zo'n kastje, dat komt natuurlijk verplicht voor rekening van de burger, maar er zullen ook zaken moeten worden aangelegd om op te pikken waar dan gereden word, en hoe laat. Om nog maar niet te spreken over het personeel wat er ingehuurd moet worden om al die rekeningen te gaan behandelen, een telefonische helpdesk voor mensen die een bezwaar hebben etc. Nee de auto is al genoeg melkkoe, geef ons eerst het kwartje van Kok maar eens terug. Daar hebben we ze nooit meer over gehoord over dat tijdelijke kwartje.

Of wat te denken van de verhoging van de AOW leeftijd. Deze mensen die daar nu mee komen te kampen werken vaak al vanaf hun 12de jaar. Vroeger was dat nl heel normaal, je droeg je steentje bij en verder leren daar was geen geld voor met gezinnen van 10 kinderen. Schandalig om deze mensen te pakken. Maar net zo belachelijk om onze generatie daar straks mee te pakken, want tegen de tijd dat wij die leeftijd hebben bereikt is dat omhoog geschroefd naar 70 jaar of zelfs naar 75 jaar.

De vingerafdruk op het paspoort, ook zo iets belachelijks. Dan maar geen paspoort meer, want ik weiger die vingerafdruk zeker te weten. Om identiteitsfraude tegen te gaan kermt het onze regering, maar stiekem is het wel opgelegd door de Europeese Unie. Maar ik weiger vooraf al als verdachte van een misdrijf te worden gezien omdat ik misschien een paar dagen eerder op de zelfde plek ben geweest. Onschuldig tot het tegendeel is bewezen komt op deze manier toch danig in gevaar.

We betalen ons scheel voor de zorg, maar als ik nu in het ziekenhuis moet zijn word er eerst heel deftig gekeken naar een foto, mijn identiteitsbewijs, mij zelf en worden er nog meer vragen gesteld dan eerst. Ik snap dit ergens wel, Ali kan anders tenslotte zijn niet verzekerde illegale neefje op zijn polis laten helpen in het ziekenhuis. Maar toch denk ik dat het niet gaat werken.
Want diezelfde Ali en zijn neefje bedreigen dan wel het ziekenhuis personeel als ze door de mand vallen en worden dan als nog geholpen.

Subsidies, ook zo iets. Miljoenen subsidies gaan er rond in Nederland. Maar waar blijven die? Niet bij de verenigingen die moeite moeten doen hun kop boven water te houden met de als maar stijgende huren voor hun lokaties, niet bij de ouderverenigingen je moet tenslotte zoveel jeugdleden hebben wil je hiervoor in aanmerking komen. Waar blijft dat geld dan wel, nou dat kan ik je wel vertellen. Dat geld gaat grotendeels naar onze allochtone medemens.

Een van de mooiste voorbeelden hiervan is stichting Mast uit Tilburg. Zij ontvingen in 2008 een subsidie van € 63.000,-. En wat doen ze daarvoor? Ze sturen de jeugd naar de Efteling, de vrouwen naar een afgehuurde sauna en laten 6 Marokkaanse zaalvoetbalteams tegen elkaar spelen. Eh pardon dat geld is toch eigenlijk wel bedoelt om deze mensen te laten integreren in de samenleving. Nou dat doen ze echt niet als ze onderling voetballen of in een afgehuurde sauna zitten. Maar goed dat kan allemaal want hun subsidie werd zelfs nog verhoogd. In 2009 zouden zij €84.500,- ontvangen.

Ik weet heel zeker dat mening bijstandsmoeder heeft staan janken toen dit naar buiten werd gebracht door de Tilburgse afdeling van Trotsopnederland. Ow wat zouden deze moeders hun kinderen graag mee naar de efteling willen nemen. Maar daar is geen geld voor. En nu we het er zo over hebben, ik zou ook wel graag naar een afgehuurde sauna zonder vieze starende oude mannetjes gaan hoor.

En zo kan ik nog wel een hele dag doorgaan met opsommen. Maar het lijkt me duidelijk. Laten we het zo doen, de volgende keer dat er weer een of andere bezuiniging aan komt of dat ze weer aan de privacy gaan zitten rommelen gooien we met zijn allen Nederland net zo lang plat totdat ze tot inkeer zijn gekomen. Maar ja dat zal een droom blijven want wij Nederlanders slikken alle maatregelen, en mopperen doen we binnenshuis. Wij zijn een veel te gedwee volkje om dan het hele land plat te leggen terwijl we het eigenlijk gewoon eens zouden moeten doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten