woensdag 22 september 2010

Problemen maken loont

Problemen maken loont. Dat ondervind de Roma familie Nicolich. Zij hebben een keurige monumentale villa gekregen in Utrecht. Een hele geschiedenis vol problemen heeft dit gezin en juist zij krijgen een grote villa.

In 2000 werden ze Driebergen uitgezet met vertrek premie van 300.000 euro, in 2006 werden zij Houten uitgezet wegens het veroorzaken van ernstige overlast. In dat zelfde jaar werden zij ook nog in Zeist uitgezet met een huurachterstand en in 2007 zijn ze uit diverse gemeentes verwijderd waaronder Utrecht omdat zij zich daar boven de wet stelden.

Een familie niet geïntegreerde associalen die het voor elkaar krijgt een villa te betrekken en dan ook nog een brief vol verwijten naar de gemeente gaat sturen over de diverse instanties die hen helpen.

Aan zo een familie valt weinig te helpen. Vandaag hebben ze dat maar weer eens bewezen. Een vandaag wilde een reportage over hen maken, hen aan het woord laten. Wat was hun dank daarvoor, het in het water smijten van de apparatuur. En pownews mocht het doen met de nodige doodsbedreigingen. Alleen voor die doodsbedreigingen zou een rechtbank hen al kunnen veroordelen, maar of dat ooit zal gebeuren. Maar ondertussen klagen ze wel over de manier waarop er over hen word gesproken. Tja vind je het heel gek, ik niet hoor maar dat kan aan mij liggen.

Het hele scenario doet me toch sterk denken aan een heel bekende tv familie: de familie Flodder. Ook zij vertrokken naar een miljoenen villa na altijd overlast te hebben veroorzaakt. Zou de gemeente Utrecht de werkelijkheid en fictie door elkaar halen? Het is een monumentale gemeente villa, nou reken maar dat die straks geen miljoenen meer waard is, eerder nog geen stuiver meer.

Wat nog veel minder te begrijpen is, de gemeente geeft als reden dat als zij deze maatregel niet hadden genomen er een jong gezin met kinderen op straat had komen staan. De coöperaties hadden geen geschikte woning beschikbaar, nee natuurlijk niet. Hoe wil je als woningbouwvereniging aan de buren van die mensen gaan uitleggen dat ze naast jou komen wonen en dat je daar maar mee moet gaan leren leven. Dat kan je niet, dus heb je niks beschikbaar. In de opvangen was ook geen ruimte.

Er hoeft voor dit soort mensen helemaal nergens ruimte te zijn en ook niet te worden gemaakt. De meest passende oplossing is zo simpel, zet ze op het vliegtuig met een enkele reis terug naar waar ze vandaan gekomen zijn. Ow, ja klein probleem, dat kan niet, en het zal ook niet gebeuren want dan schenden wij als Nederland hun rechten. Bovendien komen er dan allerlei linkse organisaties die zich er mee gaan bemoeien en dat levert nog meer media aandacht op waardoor het gezin als nog een woning krijgt, want een slechte naam kan Nederland echt niet gebruiken, ook al ligt het niet aan de gemeenten en ons land maar aan deze mensen zelf.

Leg dit eens uit aan al die mensen die in de opvangen zitten terwijl zij geen overlast veroorzaken. Leg dit eens uit aan al die mensen die dag in dag uit moeten knokken om geen huurachterstand te krijgen door hun lage inkomen om te voorkomen dat zij worden uitgezet. Dat kan je niet uitleggen. Dit kan ook echt alleen in Nederland, de mensen die de grootste problemen veroorzaken krijgen de hand boven het hoofd gehouden. De rest mag het lekker zelf uitzoeken, daar word niet naar omgekeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten